Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa

Sitemap  |  Index  |  Disclaimer    NL  |  EN    RSS Feed

Nieuws

Commissie Corbey in debat over duurzame biomassa

Datum: 18 februari 2014

Onder leiding van Clairy Polak ging op maandag 10 februari een panel van ondernemers, financiers, politici en NGO's in debat over duurzame biomassa: hulp of handel? Het debat was een initiatief van de Nederlandse programma’s voor Duurzame biomassa in samenwerking met debatcentrum De Rode Hoed in Amsterdam.

 

De Commissie Corbey was goed vertegenwoordigd. De leden Wolter Elbersen (WUR) en Danielle de Nie (Natuur en Milieu) discussieerden over of biomassa het best daar gebruikt kan worden waar het geproduceerd is. Sander van Bennekom (Oxfam Novib) sprak mee over of voedselproductie en bio-energie wel of niet samen kunnen gaan. Dorette Corbey ging in gesprek over het al dan niet actief inzetten van handelsakkoorden voor bio-energie.  

 

40 projecten, 20 landen
De Nederlandse programma's voor Duurzame Biomassa verzamelen en verspreiden kennis uit 40 biomassa-projecten in 20 landen en doen aanvullend onderzoek. De programma’s zijn onderdeel van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in opdracht van de ministeries van Buitenlandse Zaken en Economische Zaken.

 

Debat gemist? U kunt het hieronder terugzien.