Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa

Sitemap  |  Index  |  Disclaimer    NL  |  EN    RSS Feed

Leden

Annemarie van der Rest

In haar functie van manager health, safety and environmental affairs adviseert Annemarie van der Rest de Shell Nederland directie over HSE beleidszaken, de HSE prestaties van de Shell bedrijven in Nederland en de nationale ontwikkelingen op het gebied van HSE. Daarnaast is ze actief binnen VNO-NCW, het begeleidingscollege PBL en andere adviesraden.

 

In 1978 rondde Annemarie haar studie Chemische Technologie af aan de Universiteit Twente. In datzelfde jaar ging ze werken bij Shell International B.V., in Den Haag. Tijdens de eerste jaren bij Shell vervulde ze diverse technische functies in Den Haag en op de Shell Pernis Raffinaderij in Rotterdam. In 1991 werd ze Corporate Environmental Adviser voor Chemie en Raffinage, een functie bij de “denktank” voor milieuonderwerpen van Shell. Van 1994 - 2000 was ze Milieumanager van Shell Pernis, het raffinage en chemie complex van Shell bij Rotterdam. Ze was lid van diverse nationale en internationale comités voor de olie en chemie industrie met onderwerpen als: ISO 14001 certificatie, IPPC BAT voor raffinage, NOx reductie en de Post Seveso-II directive.

 

Van juli 2000 tot april 2003 werkte Annemarie op het Centrale Kantoor in Den Haag, als corporate HSE adviser, waarbij de nadruk van de werkzaamheden lag op het gebied van HSE training, HSE datamanagement en externe verificatie. Sinds 2003 bekleedt ze haar huidige functie.