Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa

Sitemap  |  Index  |  Disclaimer    NL  |  EN    RSS Feed

Leden

Dorette Corbey

Dorette Corbey is de voorzitter van de Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa. Ze is daarnaast voorzitter van het bestuur van de Nederlandse Emissieautoriteit en als directeur betrokken bij zowel de Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid als bij de Energieraad.

 

Dorette begon haar loopbaan eind jaren zeventig als verpleegkundige, waarbij ze onder meer heeft gewerkt in een kliniek voor alcoholverslaafden. Na een studie sociale geografie ging ze aan de slag als onderzoeker aan het instituut Clingendael. In 1993 promoveerde ze aan de Rijksuniversiteit Leiden op het gebied van Europese integratie. Tot aan haar verkiezing in het Europees Parlement was Dorette vervolgens werkzaam als beleidsmedewerker Europese zaken bij de Bouw- en Houtbond FNV.

 

Van 1999 tot 2009 was Dorette Europarlementariër voor de PvdA. In het Europees Parlement was ze woordvoeder op klimaatbeleid, milieu, volksgezondheid, energie, industrie en visserij. Ze was rapporteur voor de brandstofkwaliteitsrichtlijn en nauw betrokken bij de opname van duurzaamheidscriteria voor biobrandstoffen in de Europese wetgeving.

 

Dorette Corbey volgen?
Twitter