Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa

Sitemap  |  Index  |  Disclaimer    NL  |  EN    RSS Feed

Leden

Frank Bergmans

Frank Bergmans is werkzaam bij MVO, de ketenorganisatie voor oliën en vetten, op het vlak van duurzame ontwikkeling. De MVO-keten start bij de verwerking van oliezaden en -bonen, de verwerking van slachtbijproducten tot dierlijk vet en de raffinage van tropische oliën. De oliën en vetten worden toegepast in food, feed en technische producten zoals shampoos, cosmetica, verf en plastics. Oliezadenmeel dat vrijkomt bij de crush van oliezaden wordt ingezet als diervoeder. Bijproducten en gebruikt frituurvet kennen energietoepassingen zoals biodiesel.

 

Frank heeft een achtergrond in logistiek en milieutechnologie. Na een korte carrière in de logistieke dienstverlening  als projectmanager automatisering/mechanisering orderpicken bij het Centraal Boekhuis begin negentiger jaren, maakte hij de switch naar milieuaangelegenheden. Eerst adviseert hij als consultant een breed pakket aan bedrijven via adviesbureau Arcadis. Vanaf 1996 gaat hij aan de slag bij productschap Margarine, Vetten en Oliën (MVO), dat inmiddels als private ketenorganisatie is voortgezet.

 

Frank houdt zich bij MVO onder andere bezig met de waarde van plantaardige en dierlijke oliën en vetten voor de biobased economy. Zo is hij initiatiefnemer van de website biosmeermiddelen.nl. Hij is al tien jaar eindverantwoordelijk voor de MVO-nieuwsvoorziening rond biobrandstoffen. Ook duurzame bedrijfsvoering van de bedrijven die in Nederland produceren behoort tot zijn takenpakket, met daarbij aandacht voor milieuaspecten zoals energie-efficiencyverbetering,  emissies en afvalstoffen. Frank vertegenwoordigt de sector in diverse overleggroepen bij VNO/NCW, NEN-normcommissies, in overleg met de diverse ministeries en handhavingsinstanties en in werkgroepen van Europese brancheorganisaties van de schakels in de keten.