Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa

Sitemap  |  Index  |  Disclaimer    NL  |  EN    RSS Feed

Leden

Martin Junginger

Martin Junginger is werkzaam als universitair docent en senior onderzoeker binnen de groep Energy & Resources (E&R) dat onderdeel uitmaakt van het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht.

 

Martin heeft een achtergrond in scheikunde en milieukunde, en rondde in 2005 zijn proefschrift aan de Universiteit Utrecht af over het onderwerp ‘technologisch leren van duurzame energie technologieën’. Sindsdien leidt en werkt hij aan diverse onderzoeksprojecten voor onder andere de IEA, de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, de Europese Commissie en diverse industriële partners, met als sleutelthema’s duurzame productie en handel van vaste en vloeibare biomassa. In dat kader heeft onder andere het onderwerp koolstofcycli van bossen voor energiegebruik zijn aandacht. Als leider van IEA Bioenergy Task 40 (samen met Peter-Paul Schouwenberg, zie www.bioenergytrade.org) presenteert Martin regelmatig op internationale conferenties en workshops (zoals in December 2013 in het Deens parlement) over dit en andere onderwerpen, zoals internationale biomassahandel, duurzame biomassapotentiëlen, de discussie omtrent de koolstofschuld van vaste biomassa en vele andere onderwerpen.

 

Martin is (co-)auteur van meer dan 45 wetenschappelijke artikelen, die meer dan 1100 keer zijn geciteerd. Ook is hij de (eerste) editor van twee boeken. Martin begeleidt zeven promovendi, en coördineert en geeft colleges in diverse vakken in de masteropleidingen van het Copernicus Instituut.

 

Martin Junginger volgen?

Linkedin