Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa

Sitemap  |  Index  |  Disclaimer    NL  |  EN    RSS Feed

Leden

Rop Zoetemeyer

In zijn huidige functie is Rop Zoetemeyer Chief Technology Officer van Corbion en als Senior Vice President (SVP) verantwoordelijk voor R&D van Corbion. Rop is lid van het Leadership Team van Corbion en rapporteert direct aan de CEO. Vanaf 1 mei 2014 gaat Rop met pensioen, maar blijft als zzp’er wel actief in het veld van de biobased economy.

 

In 1972 rondde Rop zijn studie Chemische Technologie af aan de Universiteit Twente, waarna hij drie jaar als docent verbonden was aan de HTS in Hengelo. Van 1975 tot 1980 deed hij promotieonderzoek aan de Universiteit van Amsterdam op het gebied van een nieuwe anaerobe waterzuiveringstechnologie (samenwerking WUR, TUD, UvA, overheid en CSM). In 1980 trad Rop in dienst van CSM-suiker met als onderwerp het opzetten en vercommercialiseren van deze anaerobe waterzuiveringstechnologie. Eind 1983 ging hij met hetzelfde onderwerp en nog nieuwere technologie aan de slag bij Gist-brocades (nu DSM). In 1988 keerde Rop terug naar CSM, maar dan bij de divisie Purac. Aldaar kwam hij via hoofd technologie (tot 1992) en VP productie en techniek (tot 2000) weer terug bij Innovatie, als VP R&D en Chief Technology Officer van Purac.

 

Begin 2013 is het grootste deel van CSM verkocht (inclusief de naam) op twee bedrijfsonderdelen na (Caravan Ingredients en Purac). Sinds begin juli 2013 zijn Caravan Ingredients en Purac samengevoegd tot één bedrijf onder de naam Corbion.