Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa

Sitemap  |  Index  |  Disclaimer    NL  |  EN    RSS Feed

Leden

Ward Mosmuller

Ward Mosmuller is sinds 2009 directeur corporate public affairs bij DSM. Hij adviseert over strategische thema’s waaronder de biobased economy en vertegenwoordigt DSM in diverse brancheorganisaties en maatschappelijke discussieplatforms in Nederland en Europa.

 

Ward studeerde Moleculaire Wetenschappen aan de Universiteit Wageningen en promoveerde in 1993 in de bio-organische chemie. Hij werkte vervolgens bij Senter waar hij diverse functies vervulde; hij startte als coördinator van het nationale innovatieprogramma IOP (bio)katalyse en nam afscheid als manager van de Technische Ontwikkelingskredieten (TOK). In deze periode behaalde hij zijn MBA-titel. In 2001 stapte Ward over naar PricewaterhouseCoopers als lid van het life sciences team. Eind 2002 werd hij managing director bij BioPartner, een organisatie die het ondernemerschap op universiteiten en spin-offs in levenswetenschappen bevorderde.

 

In 2005 startte Ward zijn eigen bedrijf in innovatie- en technologieoverdracht. Hij is medeoprichter van Health Valley, een platform dat wetenschap en bedrijfsleven bij elkaar brengt. In 2006 zette hij het Technology Transfer Office (TTO) van de Vrije Universiteit Amsterdam en VU medisch centrum op, waar hij managing director was en diverse spin-off bedrijven hielp oprichten.