Commissie Duurzaamheidsvraagstukken Biomassa

Sitemap  |  Index  |  Disclaimer    NL  |  EN    RSS Feed

Leden

Wilfred Hadders

Als directeur van Sunoil Biodiesel houdt Wilfred Hadders zich bezig met de dagelijkse gang van de zaken van de biodieselfabriek, maar ook met de verdere ontwikkeling en strategie van de fabriek en de sector.Onder zijn leiding is Sunoil Biodiesel als eerste biodieselfabriek in Nederland met een capaciteit van 80 miljoen liter in productie gegaan en heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke speler in de markt.

 

Wilfred studeerde Master of Science in Management aan de University of Greenwich in London en het Van Hall Instituut in Leeuwarden. Daarvoor studeerde hij Bedrijfseconomie en Landbouw aan de Hogeschool in Dronten. Hij werkte tien jaar bij de Rabobank en is sinds 2006 algemeen directeur van Sunoil Biodiesel, een voorloper in de ontwikkeling van biobrandstoffen. De fabriek is begonnen met verwerking van plantaardige oliën, maar ging al snel werken aan de overstap naar duurzame productie van biodiesel. Zo wordt sinds 2008 alleen nog 2egeneratie biodiesel geproduceerd uit reststromen. Hiermee wordt de cradle to cradle-filosofie in de praktijk gebracht.

 

Wilfred neemt namens de Vereniging van Nederlandse Biodiesel Industrie deel aan de Commissie Corbey. Doel is komen tot een evenwicht tussen een duurzaam en stabiel beleid van de overheid dat ook praktisch uitvoerbaar en passend is voor de betrokkenen.